Mata Separuh Panda

oh! sudah malam ke? tidur la tidur la tidur la -.-

photo

#Note - Minum Petang Sambil Berblogger di kedai Mamak

Selamat petang bloggers!
Selamat hari khamis juga :)

Petang ni adalah hari last untuk aku minum petang di kedai mamak di shah alam pada tahun 2011. Tahun yang amat bermakna. Dari awal tahun hingga kini. Satu tahun 3 company, jatuh bangun, kawan datang dan pergi, mengenal erti sahabat, menganggur beberapa bulan, cukup banyak perkara yang berlaku. Rambut tak beruban tak bererti masalah tak banyak kan? Cuma senyuman melindung kesulitan :) BERSAMBUNG

#Update blog menggunakan bb

#Fact - Fakta fakta Duit Baru Ringgit Malaysia !!

Sedia maklum RM1, RM5, RM10, RM20 dan RM100 baru ni bermula harini 22hb
#Cari unsur unsur illuminati hahah gudluck !! Jum main SAIDINA

#Peh - Segumpal Awan Jatuh ke Tanah Dirakam !!

Aku tengok ulang ulang video ni kebesaran tuhan yang maha agung, betul ke tak itu awan? Boleh ke awan menentang aturan graviti dan jatuh dari atas langit ke tanah?

Kejadian ini telah dirakam di kawasan subur Faris Bida di luar bandar timur oasis Al-Ain di UAE. Video hampir 4 minit ini memaparkan segumpal awan kecil putih yang terbang rendah di atas ladang hijau sebelum mengarah ke bawah dan jatuh ke atas pagar di hadapan mereka.


“Saya tidak dapat mempercayainya saya tidak pernah melihatnya dan merakamnya" - kata perakam kejadian ini. ”Saya percaya ini adalah satu keajaiban yang menunjukkan kekuasaan Allah.”



Gambar gambar dari klip video ini turut dipaparkan di beberapa akhbar di Arab Saudi dan negara-negara Teluk yang lain, menunjukkan awan berpecah kepada beberapa bahagian semasa ia mencecah tanah. Bahagian-bahagian kecil yang lain dilihat ditiup oleh angin manakala bahagian utama kekal melekat pada pagar.

Percaya atau tidak itu terpulang kepada individu. Tetapi tak ada apa yang mustahil bagi ALLAH Azza Wajalla.

#Hm - It's better to know what's coming next

Mentos + Spider

#Peh - Motor Kawalan Jauh !!

Selain kereta, bot, heli, kapal terbang, rupanya motor yang hanya ada dua tayar pun boleh dikawal dengan baik gila aku #bangun sambil tepuk tangan tengok video ni! awesome!! pehh!!! "Motor Kawalan Jauh"


#Perkara yang aku baru tahu 2011

#HAHA - Standing Cat !!

"I am Standing Cat, and I send this message to all. We are here. We are waiting.
- Meoow Meow Meow Meoow Meow"

Cool - Bila Beruang Balas Lambai Tangan

Sejenak aku terbuka Yahoo ternampak video ni
terus aku post tanpa berfikir apa apa kerana ini sungguh #Coooooool !!

#HAHA - Si Kucing Simon

Salji dan burung meow meow #tangan tutup mulut sambil mate gerak gerak

#VS - Johan vs Jamal versi Seniman Menangis

#Lagu sama, cara penyampaian yang berbeza


Gallery - Milla Maxwell Cosplay by K Miyuko (8 Gambar)

Selamat Malam !!!
Link - Sankaku

tales-of-xillia-milla-maxwell-cosplay-by-k-miyuko-001.jpg

Art Project - Gongz TV Animation 70%

#Update - Okay, satu hari letak effect bunyi. Ada yang tak kena. Serius
Apa yang tak kena? Related - Storyboard


Gongz = www.gongz.my !!

#Peh - Men In Black 3 !! MIB !!!

Cerita raksasa lipas, pistol kecik, alien dalam kepala manusia, flash light kembali kali ke tiga - Official Trailer - In Theaters 5/25/12

#Wow - "Ironman atas Air" Flyboard dari Zapata Racing

#Ini sungguh kagum!! Wow


#Wow - Malaysia's 1st International Theme Park - LEGOLAND® Malaysia !!

Opens end of 2012!! Legoland Malaysia now 40% complete - The Sun Daily
About LEGOLAND®

Opening end 2012, LEGOLAND Malaysia is 76 acres of adventure geared with family fun. It is packed full of more than 40 rides, shows and attractions. Nearly all of the rides are hands-on, so you can push, pull, pedal, program, steer, squirt, splash, crawl, climb and yes – build your way through a full day of non-stop fun.

The park is divided up into seven themed areas. Each theme area is designed to ensure that heroes of all ages will find much to explore and enjoy at the LEGO® experiment centres, roller coasters, water attractions and shows. The whole family can thus embark on a day-long voyage of discovery and adventure.

The centrepiece of the park is MINILAND. Here, on a scale of 1:20, famous Asian towns and landscapes have been recreated from over 25 million LEGO bricks, with loving attention to detail. To make MINILAND as realistic as possible, people, animals, cars, ships, trains and aeroplanes can be moved at the touch of a button – together with the appropriate background noises.

#Peh - Rantai.Art Event 2011 "REVISIT"

Datang support ramai ramai -

#Tutorial - Cara Mengubah Size Gambar Mengikut Kesesuaian Blog

Okay, aku ingin memanfaatkan kegunaan blog ini untuk kegunaan orang ramai. Oleh itu, di dalam label #Tutorial ini aku akan berusaha untuk berkongsi apa sahaja ilmu samaada untuk blogger, dunia graphic, teknologi komputer, dan pelbagai lagi.

Pasti ada yang ingin tahu bagaimana cara untuk memaparkan gambar yang telah di post / upload kan besar mengikut kesesuaian blog masing masing contoh :

Gambar ini -

Sila ikut langkah langkah di bawah : Selamat Berblogger!

#Entah - Perjalanan Bumi

Entah kenapa mata aku sangat pedih ni,, Perlu rehat ke? tak cukup ke hari hari kasi mata pejam tiap tiap malam? -.- tengah kerja mata tak boleh nak bukak. Entah. Penat.

#HAHA - Uncle Ben's

ƪ(‾ ε ‾“)ʃ
tumblr_lqcn2nTQ2N1qzlfumo1_500ƪ(‾ ε ‾“)ʃ

#Fun Fact - Polar Bears yell while they poop

Hahaha ini lawak! hahahah
aaaaaaaaahhhhhhhhhh...ceyt ahh

Awesome - Cover dari A.U.B - Harimau Malaya

(Black & Yellow DJ Biggie REMIX)
#Terbaik!! Korang awesome!!


Asal versi gugurl :

#HAHA - Oooouuhhh Cat ! Shut up! Ouhh

Ooooouuuhh! Haha Korang dah tengok belom? Baik tengok cepat cepat! hahahh

Gallery - Ichiban Kuji Kyun-Chara World SP K-On!!

Kenapa aku post gambar gambar macam ni - aku pun tak tahu -.- haha

Gallery - K-ON! Hirasawa Yui Figma Action Figure

Barang boleh dapat di sini - Amazon

#Peh - First Person Tetris !

Tahukah anda? Ada game tetris yang bila pusing kita juga akan pusing? ya! Jawapannya ada! Memperkenalkan First Person Tetris ! Sila KLIK link untuk merasakan yang #Peh -.-

Pusing Pusing~

Link : First Person Tetris ! Klik

Screenshots (4 Gambar) :

#Peh - Dubstep Weetabix Advert

Dalam teddy bear ada orang - tengok the making


The Making :

Awesome - Over 40 Memes in One Song

Sangat Style do! Terbaik lagi!

Related Posts

Followers

Follow by Email



Popular Posts

Blog Archive