Mata Separuh Panda

oh! sudah malam ke? tidur la tidur la tidur la -.-

photo

AD - PatrickBoivin "ESCAPE"

Bukak bonet pakai kaki apaadahal.. Shenn



*Lama tak update blog - kerja kerja itu ini cari rezeki
Sekarang even cakap pun dah tak betul.. Haha gua perlu ke pulau gua rasa,
sila sila #Salam Jumaat :)

AD - Hijau Teaser (Sketches)

Hijau Teaser



Go green campaign

AD - Pishang (Stick Animation)

Pishang gila hidup pishang.. Next akan ada satu entry bertajuk Pishang..
Sepishang pishangnya pishang goreng..

AD -The Animation Project

Teaser Pishang.. Hehe

#Peh - Dragon Baby by Patrick Boivin

Lama gila aku tunggu video Patrick Boivin ni! last last keluar jugak.. Osem habis!!



n tgk jugak ni Behind Dragon Baby

Gallery - Upah Seorang Designer utk Konvo!

Rindu pulak aku nak buat benda benda macam ni.. Last time upah designer seribu seminggu.. Cukup untuk kau berfoya foya froyo.. Tutti frutti pun sedap ni, k chow dulu.. Till next time!

Art Project - Storyboard Animasi Buang Sampah Dari Kereta

Target 5 hari, siapnya kekadang sehari dua hari boleh siap..
Simple animation - its all about trick :) *Jangan sekali tak siap sudah -.-
Hahah hahah hahah haa -.- haha sghh
 

ps: Rambut tak beruban tak bererti masalah tak banyak kan? Cuma senyuman melindung kesulitan :)

#HAHA - Gua Try Test Widget Twitter

#Note - Selamat Mula Kerja

Salam.. Apa khabar semua? Jarang aku nak tanya khabar..haha So dikesempatan ini nak aku terucapkan mengucap Salam Aidil zakuan aidil fitri kepada aidil zakuan dan semua yang sudi membaca blog ini.. Aku memang sengaja buat salah taip ayat berterabur td.. Sebab di ruangan ini ruangan yang tak seberapa besar ini, di kesempatan Hari Raya yang mulia ini, aku nak..

Minta seribu kemaafan dari semua yang membaca, salah silap dari awal tahun hingga skrg dah 9 Syawal 1433H bulan september, dari segi bahasa, penulisan, content, perangai (yang mana mengenali), yang tak dpt nk luangkan masa, yang terkasar, tak sengaja, termarah, terambil barang, tersalah cakap.. maafkan salah silap aku manusia yang tidak sempurna ini..

Firman Allah bermaksud: "Terima kemaafan dan suruhlah dengan perkara yang baik serta berpalinglah (jangan dihiraukan) daripada orang yang jahil." (Surah al-'Araf, ayat 199)

Hehe (tetiba gelak) -.-

Kawal pemakanan :) sebelum raya, hospital kosong je.. Raya 1st, 2nd n seterusnya penuh orang.. Minta jauh.. Jangan tergolong golongan masuk sepital, susahkan org sekeliling nanti.. jaga pemakanan di hari raya ni.. Selamat Beraya.. Jemput follow -.- hehe kbye (layan nyanyi sesorang -.- lalaaa)

Art Project - Animasi anak Hilang ketika Shopping

Storyboard..




Animasi :


*Selamat menyambut hari Raya semua..

Art Project - Berhenti Sebelum Makan (Short n Simple Animation)

Selamat berpuasa semua, semoga puasa kali ni mendapat seribu keberkatan dan dilipat gandakan pahala segala amalan di bulan mulia ini. Moga tangan kanan banyak memberi ruang untuk berpahala. Zakat jangan lupa. Bawah kerja terbaru, seminggu masa dia ambil (termasuk kerja kerja lain yang datang di tengah tengah proses).. kali ni lain sikit, sbb character design haji ubai sketch.. hehe layann

























































dan animasi nya...


*settle semua bos aku bising suruh buat animation pakai org lidi -.- cantemm

Art Project - Floor Plan

Boleh ke nak buat walk view? ..dalam masa 2 3 hari


cat jump fail

FTW - Hanya untuk Windows 7 sahaja

The F?! Create new folder - rename dgn -
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
jadi Ultimate Control Panel "Godmode".. smudah prego!! shenn




#LOL - Diam diam berisi!

Lily..

#Peh - Meja Bergerak!

Okay, 2006... agak laa aku baru tau Haha -.-

Sebuah meja yang mampu meringankan beban selain dari roda sewaktu kita mengalihkannya. Ia direka dengan sendi utk berjalan seperti robot yang banyak kaki
jika ditolak. Ohsem sangat!

#LOL - Dah Kenapa Kau Kucing?!

Haha -.-!

#LOL - Elmo Elvis (Original)

Ni namanya malam malam takda kerja, Haha -.-

Gallery - The Galaxy's Mightiest Heroes

The Thanos Imperative


Awesome - Thanos dalam The Avengers 2


Galaksi! Pertempuran luar bumi... maka Silver Surfer bakal muncul




#Peh - Kejadian Puting Beliung di Tokyo 6 Mei 2012

Rare!! Kejadian baru 2 hari lepas!! Dah la td aku terlelap, sekejap je, aku ada dlm situasi seakan kiamat, sebelum terlambat, sesiapa yang ada terbaca atau tengok artiket ini, aku harap kita sesama berubah. Dah sampai masa. Bumi pun dah terlalu tua. Tinggal sedar tak sedar, kita adalah umat akhir zaman. Nasihat ni untuk umat Nabi Muhammad s.a.w, umat akhir zaman. Kembali kejalan yang benar. Semoga kita sama sama mendapat tempat yang mulia dan keberkatan di sisi Allah S.W.T amin




#Note - Cerita cerita office

Tahniah Hafiz
Sepanjang tak update blog :

Kawan office kahwin, dapat cerut, dekat rumah dah ada dua ekor kucing, pergi bersih, dapat projek animation lg, kedai bawah office baru bukak kedai makan melayu, tak update blog, active balik twitter, format pc, stop beli mecha gundam, kerja kerja, makan nasi hari hari, ada sekali dua kali lupa nk makan, bila malam start dah ngntuk (xde kaitan), tukar meja office baru, yg tersyg praktikal n blaja coding program semua, jauh, tak banyak masa, banyak yang tak settle, kerja tu penat n ada lagi tak tertaip banyaknya, banyaaakk, haha. Td samsung galaxy s3 dah kluar, maybe esok pergi beli nasik lemak kot, lapar la pulak haha -.-, oh dan satu lagi! rambut makin panjang!! hehe till next time, chow

#LOL - Hack GTA (Goku)

Siap terbang, lari laju, kameha n mcm mcm! Hensem habis HAHA

#LOL - Apa?

-.-

#Note - Design

Satu hari, aku akan tampal ni, dkt atas dinding area meja, di office baru maybe,
who knows



*Lama tak update - busy

FTW - Cat Porn! 18SX

#Macam haram! Haha

#LOL - Pernah Tengok Kucing versi Jedi Star Wars?

#Muka innocent habis! HAHAHAHA lol



*Sampai skrg tergelak lagi hahaha :'P

FTW - iPad 3 Concept Features?!

Hologram?? WTF!?! Shennn

#LOL - Cukup Sorang Punya Bunyi

Mamat ni bawak hantu buat bunyi sekali belakang dia, LOL

#LOL - Bunny Shower

#Comel sangat dowh!! Hahahahahh LOL

#Peh - "Bunohan Movie" 8 Mac 2012

#Serious aku tunggu!! Gempak habis!

Bunohan Movie by Dain Said
Di Pawagam 8 Mac 2012
facebook.com/Bunohan
twitter.com/bunohan_movie
bunohan.com


Di Sebalik Tabir:



Awesome habis wehh!!

#HAHA - Zizan Jadi Penyu dalam "Cinta Kura Kura" KRU??

#Trailer - Pagawam 1 Mac ni!! KRU
"Like" Cinta Kura-Kura Facebook page: LINK

Trailer:


Penerbit Eksekutif:
Norman Abdul Halim, Yusry Abdul Halim, Edry Abdul Halim

Dibintangi:
Tiz Zaqyah, Aeril Zafrel, Zizan Razak (Raja Lawak), Shy8 (Ucop Wilcha), Fara Fauzana, Fizz Fairuz, Bob AF2, Norhayati Taib, Munir, Harun Salim Bachik, Tauke Raja Lawak, Daus AF8

#Note - "Lalang" Matluthfi

Fikir sendiri, tak perlu cakap banyak, hanya perlu lihat dari sudut tepi, kotor


Jiwa Kosong "Orang macam aku, kami sengaja kosongkan jiwa kami pasal otak kami dah penuh dgn bullshit politik yang hanpa dok mainkan" - Matluthfi, welldone

#HAHA - Superhero Paling Worst! "Lelaki Susu" Freddiew

#Serious tak terfikir idea superhero susu -.- ! cam haram! burlwek burghh!


Bangang!! LOL!!! HAHAHAHAHAHAH

#Peh - Chronicle

#Trailer dasyat - Bila tengok wayang rasa macam nak menyumpah

#HAHA - Charlie Bit Me (Autotuned )

Original Video - LINK


#LOL - Marshmallow People

#Bored - Triangle



Illuminati

#Fun Fact - Yahoo Sangat Hensem dan ya Hensem!

#Kenapa ada menda ni?! -.-

#Peh - Stopmotion Hotwheels di atas Meja by Pejal

Aku tengok aku bangga then aku post
#Hotwheels Transformed Into Gundam? Pihhhh

Original link : Mosh BengBeng !!

#LOL - Spiderman Bersilat di Kenduri Kahwin

#Bersilat tanpa ragu, sambil diiringi alunan kompang ! LOLOL! Hahahah

#Thisisit - Yuna AJL26

#Menang besar di hati - Arrangement sangat terbaik! Tak mudah hilang


#Support

#LOL - Hacker "Publisiti Murahan"

(PS : Kalau betul bukan kerja Obe)

Hack blog yang berjuta readers, lepas tu pekenalkan diri, mintak maaf - lembu
Budak lagi ke apa? Aku respect hackers tp bukan yang mengacau periuk nasik orang, sorry #Imbas balik kejadian




Camne kalau tetiba aku dapat track ip kau Codebreak? Sebab semenjak kes kau mlm tu, skrg ramai org dah ke arah blog hackin pulak dah wtf

#Peh - Mantera Trailer Tomok

Sekarang dah 2012 - Tapi ini awesome sebagai permulaan #Support!




Trailer :

AD - Website Untuk Membuat QR Barcode

Ini berguna untuk projek / asgment pelajar pelajar graphic ataupun pelajar dari bidang lain jika mereka memilih untuk mengiklan atau mempromosi sesebuah produk. BAWAH



#Fact - Asal Usul Bendera Malaysia

#Buku sejarah sekolah memang takkan jumpa #LOL

#Note - Karam Singh Walia Mohon Maaf Menghina Melayu

Melayu adalah bangsa, Islam adalah agama, sampai penghujung masa, bukan bangsa yang menjadi ukuran dan agama yang menentukan tempat syurga atau neraka. Jika mahu orang hormat jika mahu orang contohi bangsa tak perlu kot nak jadi samseng, menjerit sana sini, keluar kata kata cela, dah macam anjing jalanan, payung satu kedai bagai. Disebabkan segelintir sebegini rosak sebelanga. Bukak sedikit pemikiran.


aku orang melayu - malu dengan sikap bangsa sendiri, sorry :(

#VS - Zizan vs Malique versi Aku Maafkan Kamu

Suara - Malique
Keluar dalam Official Music Video - Zizan!! HAHHAHAH #Win!!



Mana Malique??

Awesome - "Kartita" Awan Band

#Ooooooooseemmmm!!

#Fact - Lihat Sini Shitty Pemalas Basuh Pinggan !!

#Malu dekat beruk la wehh! HAHA

Art Project - Simple Animation Concept

#Kerja awal tahun 2012




#LOL - Mari Berkenalan Dengan Tayar !

#Sebuah cerita yang bakal memenangi anugerah Oscar

AD - Transparent Business Cards Yang Peh ! Awesome weh !

"IDEA" "ILHAM"

Transparent Business Cards 01 Unique Transparent Business Cards Design

Transparent Business Cards 09 Unique Transparent Business Cards Design

Related Posts

Followers

Follow by Email



Popular Posts

Blog Archive